Fűszeres birsalmasajt

Fűszeres birsalmasajt

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 kiskanál fahéj
  • 1,5 kg birsalma
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér
  • 20 dkg mandula
  • 1 kg cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 dl víz

Elkészítés:

Elkészítés:

Csumázzuk ki a megpucolt birsalmákat! Vágjuk darabokra, majd toljuk át zöldségreszelőn!

Tegyük bele egy edénybe az összes hozzávalót a mandula kivételével! Rotyogtassuk közepes lángon 40 percet!

Hagyjuk állni a mandulát forró vízben pár percig! Hűtsük le hirtelen! Így le tudjuk szedni a héját.

Vegyük le a tűzről az almás keveréket! Turmixoljuk össze, tegyük bele a mandulát, majd rakjuk vissza a tűzre egy picit!

Béleljünk ki egy hőálló tálat fóliával! Rakjuk bele a gyümölcspépet, simítsuk el a tetejét, és hagyjuk szikkadni pár napot hűvös helyen! Takarjuk le! Ezután borítsuk ki és csomagoljuk fóliába!

Neked ajánljuk