Fűszeres almás muffin vaníliakrémmel

Fűszeres almás muffin vaníliakrémmel
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg kockára vágott alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 20 dkg liszt
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • fél teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 2 nagy tojás
  • 1 dl olaj
  • 2 dl tej:
  • 1 csomag puding
  • 3 dl tej
  • 31 csomag tejszín
  • (24 db-hoz)
  • 50 dkg kockára vágott alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 20 dkg liszt
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • fél teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 2 nagy tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag puding
  • 3 dl tej
  • 31 csomag tejszín

Elkészítés:

A száraz anyagokat összekeverjük, majd a tojást a cukorral külön edényben kikeverjük, de nem habosítjuk ki. Ezután a tejet és az olajat is hozzáadjuk. Végül a lisztes keverékkel alaposan csomó mentesen kikeverjük a tésztát, majd beleforgatjuk a kockára szeletelt almát.

180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A krémhez 3 dl tejből sűrű pudingot főzünk. Ha kihűlt, óvatosan hozzákeverjük a kikevert tejszínt. Nyomózsákba töltve ízlés szerint megtölthetjük vagy dekorálhatjuk vele a muffint.

Megjegyzés:

A receptet P. Zsuzsi küldte be. Köszönjük!