Füstös lángos

Füstös lángos
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 50 g élesztő
  • 1 kávés kanál só
  • 1 csipet kristálycukor
  • 1 tojás
  • kb. 3 dl víz
  • 1 evőkanál étolaj
  • 20 dkg füstölt trappista sajt
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg szeletelt füstölt sonka
  • *
  • a sütéshez:
  • olaj
  • 50 dkg liszt
  • 50 g élesztő
  • 1 kávéskanál
  • 1 csipet kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 3 dl víz
  • 1 evőkanál étolaj
  • 20 dkg füstölt trappista sajt
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg szeletelt füstölt sonka
  • olaj

Elkészítés:

Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.

Ezután a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és éles késsel nagyobb négyzet alakokat szabunk ki belőle. A kivágott négyzetet kezünk segítségével nyújtogatjuk, majd forró olajban arany barnára sütjük.

Azután a sonka szeleteket teflonos serpenyőben ropogósra sütjük, majd papírtörlőre tesszük. A sonkából kisült zsíron a 2 gerezd hámozott és felszeletelt fokhagymát kicsit megpirítjuk.

A lángost megkenjük tejföllel, megszórjuk füstölt sajttal, teszünk rá pirított fokhagyma szeleteket és a legtetejére a sült sonka szeleteket.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti