Füstölt szalonnás brassói

Füstölt szalonnás brassói

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 tk. házi darált kaliforniai paprika
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olaj
  • 1 kg sertéscomb
  • bors
  • majoránna
  • fűszerpaprika
  • 1,5 kg burgonya

Elkészítés:

Mossuk meg, és vágjuk csíkokra a combot.

Süssük ki a kis kockákra vágott füstölt szalonnát olajon, majd tegyük félre egy kicsit.

Dinszteljuk meg a füstölt szalonna zsírján az apróra vágott hagymát, majd tegyük rá a csíkokra vágott husit. Sózzuk, borsozzuk, tegyünk rá egy kevés majorannát, a paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát és végül a darált paprikát is.

Ezután öntsük fel egy kis vízzel, és süssük puhára a fedő alatt. Ha túl sok víz párologna el, kipótolhatjuk egy kis húslével.

Miközben sül a husi, hámozzuk meg a krumplit, vágjuk nagyobb kockákra, és süssük ki forró olajban.

Ha már megsült, szórjuk meg pirospaprikával, és adjuk hozzá a szalonnát.

Végül összekeverjük a kettőt, és még melegen tálaljuk.

Tipp: Adhatunk hozzá házilag eltett cékla savanyúságot, ami nagyon egészséges, vagy bármely savanyút.

Neked ajánljuk