Füstölt sonka borsodóval

Füstölt sonka borsodóval

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg főtt füstölt sonka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 dkg vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl borecet
  • 1 ek. liszt
  • 5 szem borókabogyó
  • 1 ek. szárított tárkonylevél
  • őrölt bors

Elkészítés:

A felaprított vöröshagymát és a borókát borecetben főzöm, hogy a leve harmadát elfője.

A vaj felén lisztet pirítok világosra, majd tűzről lehúzva felöntöm a borral és megsózva felfőzöm. Erre rászűröm a borecetet, illetve tejszínnel habarom.

A többi vajon kisütöm a sonkaszeleteket, majd a mártással tálalom, esetleg tárkonnyal hintve.

Neked ajánljuk