Füstölt oldalas burgonyapürével és savanyúsággal

Füstölt oldalas burgonyapürével és savanyúsággal

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg füstölt oldalas
  • 7 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 5 evőkanál sertészsír
  • 350 ml víz
  • *
  • a püréhez:
  • 500 g burgonya
  • 3 evőkanál tej
  • 3 evőkanál vaj

Elkészítés:

A krumplit megtisztítjuk és hideg, sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet, fűszerezzük, hozzáadjuk a vajat és a tejet. Kézi mixerrel vagy krumplinyomóval összedolgozzuk. Fontos, hogy hideg vajat adjunk a krumplihoz és addig keverjük, amíg az teljesen fel nem oldódik benne. Mivel az átnyomott krumpli már nem forró valószínűleg még csak nem is meleg, hanem inkább langyos, ezért eltarthat egy ideig, amíg ez bekövetkezik. De megéri a fáradtságot. Ettől lesz igazán krémes a püré.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A húsokat tetszés szerint feldaraboljuk, majd alaposan átmossuk. Ezután sózzuk, borsozzuk. Egy tepsit zsírral kikenünk, beletesszük a húsokat és közéjük, valamint a tetejére szórjuk a félbevágott fokhagymagerezdeket. Felöntjük vízzel, majd lefedjük alufóliával és az előmelegített sütőben egy órán át sütjük. Ezután a fóliát levesszük róla és 200 fokon addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul. Ha elkészült, a burgonyapürével és savanyúsággal tálaljuk.

Ha értesülni szeretnél híreinkről, lépj be Facebook-csoportunkba!

Neked ajánljuk