Füstölt lazacos rigatoni medvehagymával

Füstölt lazacos rigatoni medvehagymával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg rigatoni tészta
  • 10 dkg füstölt lazac
  • 4 db nagyobb mángoldlevél
  • 4 db medvehagymalevél
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db csiperkegomba
  • chilipaprika
  • kapribogyó
  • főzőtejszín
  • őrölt feketebors
  • őrölt fehérbors
  • olívaolaj
  • fehérbor
  • gouda sajt

Elkészítés:

A tésztát tegyük fel főni. Vagdaljuk apróra a fokhagymát és hagymát, karikázzuk fel az újhagymát, majd szeleteljük fel a medvehagymát, gombát és mángoldot. Vágjuk fel kockákra a lazacot is.

Kis olajjal pároljuk a hagymát, fokhagymát és újhagymát, tegyük hozzá a lazacot, majd öntsük hozzá a tejszínt. Szórjuk meg fűszerrel, adjuk hozzá a mángoldot, gombát, kapribogyót és medvehagymát, majd öntözzük meg fehérborral. Ezt követően keverjük hozzá az al dente főzött, megszűrt tésztát.

Reszelt gouda sajttal szórjuk meg, díszítsük medvesajttal és chilipaprikával, majd tálaljuk.

Neked ajánljuk