Hozzávalók:
  • 25 dkg rigatoni tészta
  • 10 dkg füstölt lazac
  • 4 db nagyobb mángoldlevél
  • 4 db medvehagymalevél
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db csiperkegomba
  • chilipaprika
  • kapribogyó
  • főzőtejszín
  • őrölt feketebors
  • őrölt fehérbors
  • olívaolaj
  • fehérbor
  • gouda sajt
  • 25 dkg rigatoni tészta
  • 10 dkg füstölt lazac
  • 4 db nagyobb mángoldlevél
  • 4 db medvehagymalevél
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db csiperkegomba
  • chilipaprika
  • kapribogyó
  • főzőtejszín
  • őrölt feketebors
  • őrölt fehérbors
  • olívaolaj
  • fehérbor
  • gouda sajt

Füstölt lazacos rigatoni medvehagymával

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A tésztát tegyük fel főni. Vagdaljuk apróra a fokhagymát és hagymát, karikázzuk fel az újhagymát, majd szeleteljük fel a medvehagymát, gombát és mángoldot. Vágjuk fel kockákra a lazacot is.

Kis olajjal pároljuk a hagymát, fokhagymát és újhagymát, tegyük hozzá a lazacot, majd öntsük hozzá a tejszínt. Szórjuk meg fűszerrel, adjuk hozzá a mángoldot, gombát, kapribogyót és medvehagymát, majd öntözzük meg fehérborral. Ezt követően keverjük hozzá az al dente főzött, megszűrt tésztát.

Reszelt gouda sajttal szórjuk meg, díszítsük medvesajttal és chilipaprikával, majd tálaljuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti