Füstölt lazacos falatkák

Füstölt lazacos falatkák
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 dkg szeletelt füstölt lazac
  • 1/2 citrom leve
  • 1 zöldalma
  • 4 szál kapor
  • 15 dkg sajtkrém
  • 2 evőkanál vodka
  • 2 evőkanál tormakrém
  • 4 szelet rozsos szendvicskenyér
  • 10 dkg szeletelt füstölt lazac
  • 1/2 citrom leve
  • 1 db zöldalma
  • 4 szál kapor
  • 15 dkg sajtkrém
  • 2 evőkanál vodka
  • 2 evőkanál tormakrém
  • 4 szelet rozsos szendvicskenyér

Elkészítés:

A füstölt lazacból egy szeletet félreteszünk, a többit felaprítjuk, és meglocsoljuk a citromlével. Az almát meghámozzuk, húsát felaprítjuk. 3 szál kaprot finomra vágunk.

A sajtkrémet kikeverjük a vodkával, a kaporral, a tormakrémmel, sóval, borssal ízesítjük, végül hozzáadjuk az alma- és a lazacdarabkákat. Sózzuk, borsozzuk.

A kenyérszeleteket megpirítjuk, és négy kisebb kockára vágjuk. Ráhalmozzuk a sajtkrémet.

A tetejét a maradék kaporral és a félretett lazaccsíkból vágott darabkákkal díszítjük. Tálalásig - de legalább 1 órán át - hűtőben tartjuk.

Tipp:
A kis szendvicsek készítéséhez használjunk formázógyűrűt, hogy még szebb falatkákat tálalhassunk. Ez lehet kerek, szív alakú, stb. a lényeg, hogy szúrjuk ki vele a kenyeret, hagyjuk a gyűrűben, töltsük bele a krémet, és így tegyük a hűtőbe. Tálalás előtt távolítsuk el a formát!

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti