Füstölt lazac saláta mustáros vinegrettével

Füstölt lazac saláta mustáros vinegrettével
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 10 dkg füstölt szeletelt lazac
  • 1 csomag vegyes saláta mix
  • 5 db sárga
  • 5 db piros koktél paradicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • *
  • a vinegrettéhez:
  • 1 dl ecet (10%-os)
  • 3 dl olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál cukor
  • 10 dkg füstölt szeletelt lazac
  • 1 csomag vegyes saláta mix
  • 5 db sárga
  • 5 db piros koktél paradicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 dl ecet (10%-os)
  • 3 dl olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés:

A koktélparadicsomokat négybe, a lila hagymát a tengelye menték ketté, majd karikákra vágjuk.

Veszünk egy tálat, beszórjuk a saláta mixet, a felvágott koktélparadicsomokat, a lila hagymát.

A füstölt vékony lazac szeleteket feltekerjük, tölcsér alakúra formázzuk és saláta közé rakjuk.

Elkészítjük a vinegrette öntetett: egy tálba öntjük az ecetet, belerakjuk a mustárt, majd habverővel erősen elkezdjük verni, és apránként belecsurgatjuk az olajat. Ha egyneművé vált és besűrűsödött akkor cukorral, sóval ízesítjük. (De elkészíthetjük úgy is, hogy egy csatos, kupakos befőttes üvegbe belerakjuk az összes hozzávalót, lezárjuk az üveget és addig rázzuk, amíg egynemű lesz.) Az öntetett külön tálba kínáljuk, mindenki annyit tesz rá, amennyit szeretne. Ha mégis összeszeretnénk keverni, azt csak a tálalás pillanatában tegyük, mert a saláta nem lesz ropogós.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti