Füstölt kolbászos gombócleves

Füstölt kolbászos gombócleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 szál száraz füstölt kolbász
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • búzadara
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 db babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 húsleveskocka

Elkészítés:

A kolbász felét reszeljük, a másik felét karikázzuk fel.

A reszelékhez adjunk hozzá 1 tojást, 1 evőkanál zsírt és késhegynyi szódabikarbónát, keverjük bele a búzadarát, és formázzuk meg a gombócokat.

A másik evőkanál zsíron futtassuk meg a lisztet, öntsük fel 1,5 liter vízzel, adjuk hozzá a leveskockát, a babért, a zúzott fokhagymát, dobjuk bele a karikázott kolbászt. Amikor felforrt, főzzük ki benne a gombóckákat.

Neked ajánljuk