Füstölt kolbásszal töltött lencsefelfújt

Füstölt kolbásszal töltött lencsefelfújt

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg lencse
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 db tojás (nagy)
  • 4 dkg vaj
  • 8 dkg liszt
  • kb. 20 cm hosszú füstölt kolbász
  • só (ízlés szerint)
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 db babérlevél

Elkészítés:

A lencsét annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a babérlevelet, 1 teáskanál ételízesítőt, és 1 teáskanál sót, majd puhára főzzük. (Ízlés szerint előző este beáztathatjuk a lencsét, de én ezt nem tettem, így is rövid idő alatt puhára főtt.)

A mikor a lencse puhára főtt, leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük, majd langyosra hűtjük. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük fel, és félre tesszük. A puha vajhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, 1 teáskanál ételízesítőt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és simára keverjük. Ezután először hozzákeverjük a langyosra hűlt lencsét, majd hozzászitáljuk a lisztet, és szintén alaposan összekeverjük. (A lencsét kézzel kicsit szétnyomkodhatjuk.) Ezután óvatosan apránként hozzákeverjük a keményre felvert tojáshabot.

A sütőformát sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a lencsemassza felét, a közepére helyezzük a füstölt kolbászt, majd befedjük a maradék lencsemasszával. be Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon 30 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni, majd rácsra helyezzük és langyosra hűtjük, vagy ízlés szerint teljesen kihűtjük. Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük, majd úgy kínáljuk. (Én majonézes tormával tálaltam, amely jól illett a langyosra hűlt felfújthoz.)

Neked ajánljuk