Füstölt húsos sólet

Füstölt húsos sólet

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg árpagyöngy
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 50 dkg hús
  • 8 dkg zsír
  • tojás
  • 50 dkg bab
  • 10 dkg káposzta
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Elkészítés:

Áztassuk be a babot vízbe előző nap! Áztassunk be egy római tálat hideg vízbe a főzés előtt 1 órával!

Kockázzuk fel a hagymát, fonnyasszuk meg a zsírban, majd adjuk hozzá a széttört fokhagymát! Jól keverjük össze!

Vegyük le a tűzről, majd szórjuk meg a liszttel és a pirospaprikával! Öntsük fel vízzel! Adjuk hozzá az árpagyöngyöt, a babot, egy kis sót és borsot! Főzzük kis ideig!

Öntsük bele az előfőzött babot a római tálba, majd rakjuk bele a húst is! Tegyük a tálat lefedve a hideg sütőbe, és főzzük meg a sóletet alacsony hőfokon 2 órán keresztül! Ha a levét elfőtte, pótoljuk kis meleg vízzel!

Vegyük ki a húst a kész sóletből! Csontozzuk ki, majd vágjuk fel apró darabokra! Rakjuk vissza a sóletbe! Díszítsük főtt tojással!

Hasonló receptek