Füstölt húsos sólet

Füstölt húsos sólet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g tarkabab
  • 500 g füstölt hús
  • 200 g gersli (hántolt árpa)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • zsír
  • 500 g tarkabab
  • 500 g füstölt hús
  • 200 g gersli (hántolt árpa)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • zsír

Elkészítés:

A babot és a gerslit előző este vízbe áztatjuk.

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Zsírt teszünk egy jól zárható vagy alufóliával befedhető tálba, beletesszük a hagymát, fokhagymát, a babot és a gerslit. Rátesszük a húst és befedjük a maradék gerslivel és babbal.

Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és fedő vagy fólia alatt 3-4 óra alatt hagyjuk főni a saját levében. Olyan 20-30 percenként érdemes ránézni, vizet pótolni, ha lefő róla. Akkor lesz kiváló, ha a bab és a hús is puha.

Főtt tojással tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Anna Konyhája küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti