Füstölt húsos káposzta gerslivel

Füstölt húsos káposzta gerslivel

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 50 dkg füstölt főtt tarja
  • 1,70 kg savanyú káposzta
  • 30 dkg gersli
  • majoránna
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab zöldpaprika
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • Erős Pista
  • olaj
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés:

Elkészítés: A sertéshúsból pörköltet készítünk. A húst kockára vágjuk, 2 fej vöröshagymát felaprítunk, olajon megpirítjuk, pirospaprikát adunk hozzá, majd beletesszük a húst, és felengedjük vízzel. Sóval, őrölt borssal, ételízesítővel fűszerezzük. Erős Pistát, zöldpaprikát, paradicsomot (ennek hiányában fél üveg lecsót) adunk hozzá, és puhára főzzük.

A savanyú káposztát kimossuk, majd kinyomkodjuk.

Egy lábas aljába leteszünk egy sor káposztát, majd rászeletelünk 1 fej vöröshagymát és néhány gerezd fokhagymát. Ráhalmozunk egy sor kockára vágott füstölt tarját és pörköltet. Ezt követően újabb sor káposzta következik, majd egy réteg átmosott gersli. Aztán újabb tarja, pörkölt, káposzta és gersli. A sort káposztával zárjuk, a megmaradt vöröshagymát és fokhagymát rászeleteljük, majd az egészet felöntjük vízzel, és kb. 1,5-2 órán keresztül főzzük.

Amikor elkészült, puha fehér kenyérrel és tejföllel tálaljuk.

Neked ajánljuk