Füstölt csülök kelbimbóval

Füstölt csülök kelbimbóval

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg füstölt csülök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • 40 dkg burgonya
  • 50 dkg kelbimbó
  • 2 zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg paradicsom
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem

Elkészítés:

A csülköt megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymát meghámozzuk. A csülköt hagymával és babérlevéllel feltesszük főni, puhulásig főzzük.

Közben megtisztítjuk, megmossuk a burgonyát, feldaraboljuk, és amikor a csülök már puha, mellé tesszük. A levében megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük. A csülköt felszeleteljük.

A kelbimbót is megtisztítjuk, és sós forró vízben 5 percig forraljuk, majd leszűrjük, leöblítjük. A zöldhagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paradicsomot meghámozzuk, húsát kis darabokra vágjuk.

Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a hagymát, rátesszük a fokhagymát, elkeverjük. Hozzáadjuk a kelbimbót, sózzuk, borsozzuk, és kevés víz hozzáadásával 5-8 percig pároljuk.

Amikor puha, megszórjuk petrezselyemmel, rátesszük a paradicsomot, és a lecsepegtetett, főtt burgonyát. Összeforgatjuk, és a szeletelt főtt csülökkel tálaljuk.

Neked ajánljuk