Füstölt csülkös babgulyás

Füstölt csülkös babgulyás

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 1 kg füstölt csülök
  • 2 konzerv vesebab
  • 50 dkg vegyes zöldség
  • 50 dkg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • bazsalikom
  • bors
  • édesnemes paprika
  • babérlevél
  • őrölt szerecsendiót
  • őrölt köménymag
  • csípős piros arany
  • szárított petrezselyem
  • balzsamecet
  • tejföl

Elkészítés:

Aprózzuk fel a füstölt csülköt, a burgonyát, a zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát.

Dinszteljük meg a két fajta hagymát kevés olajon, majd rakjuk rá az apróra vágott csülköt, hagyjuk pár percig, majd öntsük fel egy kevés vízzel, és főzzük puhára fedő alatt.

Tegyük bele a zöldségeket, , majd a krumplit és a babot. Öntsünk alá még egy kis vizet, hogy jó sűrű levest kapjunk.

Keverjünk ki 1 ek. étkezési keményítőt 1 deci vízzel, majd öntsük a leveshez, és állandó keveregetés mellett habarjuk bel vele.

Fűszerezzük 2 gulyásleveskockával, majoránnával, bazsalikommal, borssal, édes paprikával, pár szem babérlevéllel, csipet őrölt szerecsendióval, őrölt köménymaggal, egy kis csípős piros arannyal, szárított petrezselyemmel, majd a legvégén egy gyűszűnyi balzsamecettel.

Forraljuk még egy kicsit, hagyjuk állni, tálaljuk tejföllel.

Neked ajánljuk