Fusilli babos-húsos raguval

Fusilli babos-húsos raguval
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg fusilli száraz tészta
  • 30 dkg darált hús
  • 1 evőkanál étolaj
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • 2 dl házi paradicsomlé
  • 1 dl víz
  • 1 kis doboz bab konzerv
  • a tálaláshoz:
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 30 dkg fusilli száraz tészta
  • 30 dkg darált hús
  • 1 evőkanál étolaj
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • 2 dl házi paradicsomlé
  • 1 dl víz
  • 1 kis doboz bab konzerv
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük. A szalonnát apróra daraboljuk, a hagymákat felaprítjuk.

Az étolajon a hagymákat áthevítjük, majd rádobjuk a szalonnát és kissé átpirítjuk. Ezután rátesszük a darált húst, fűszerezzük és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáöntjük a vizet, a paradicsomlevet, és fedő alatt készre főzzük.

Végül belekeverjük a levétől leszűrt bab konzervet, és még 2-3 percig együtt forraljuk.

A ragut a kifőtt tésztával összekeverjük, és még forrón tányérokra szedjük. Reszelt sajttal megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!