Fügés tartlet

Fügés tartlet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az alaphoz
  • 20 dkg gesztenye liszt
  • 5 dkg tápioka keményítő
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • a töltelékhez:
  • 20 dkg sótlan kesudió
  • 5 dkg chia mag
  • 10 dkg juharszirup
  • 1 citrom leve
  • 2 cm-es darabka gyömbér reszelve
  • 4 db füge
  • az alaphoz
  • 20 dkg gesztenye liszt
  • 5 dkg tápioka keményítő
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg sótlan kesudió
  • 5 dkg chia mag
  • 10 dkg juharszirup
  • 1 db citrom leve
  • 2 cm-es darabka gyömbér reszelve
  • 4 db füge

Elkészítés:

Az alap hozzávalóit összegyúrjuk és egy sütőpapírral bélelt formába 2cm magas peremű alapot formázunk belőle. 160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A kesudiót forrásban lévő vízzel leöntjük, egy éjszakát állni hagyjuk. másnap leszűrjük és addig botmixeljük, ameddig finom krém nem lesz belőle.

A fügét felszeleteljük. Egy edényben összekeverjük a kesudió krémet, 1,5 dl vizet, a juharszirupot, a citromlevet, reszelt gyömbért és a chia magot.

A krémet a megsült, kihűlt alap peremének feléig rétegezzük, arra egy réteg szeletelt fügét rakunk, majd rárétegezzük a maradék krémet és egy újabb réteg szeletelt fügével borítjuk. Egy éjszakát állni hagyjuk.

Megjegyzés:

Recept: Füzi Tamás, Fotó: Csákvári Péter

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti