Fügés süti

Fügés süti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g liszt
  • 100 g darált dió
  • 100 g darabolt dió
  • 150 g vaj
  • 150 g cukor
  • 3 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • *
  • a süti tetejére:
  • 12 db füge porcukor
  • 500 g liszt
  • 100 g darált dió
  • 100 g darabolt dió
  • 150 g vaj
  • 150 g cukor
  • 3 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 db füge porcukor

Elkészítés:

6 db fügéről lehúzzuk a héját és feldaraboljuk, félretesszük. A vajat a cukorral kikavarjuk, majd a tojásokat hozzáadva simára kavarjuk. Hozzáöntjük a tejet, majd mehet bele apránként a liszttel elvegyített sütőpor és a darált dió. Jól összedolgozzuk, majd belekeverjük a feldarabolt fügét.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk a masszát. A megmaradt 6 db fügét 6-6 részre vágjuk és a tésztára rakjuk a füge szeleteket tetszés szerint. A közöket a darabolt dióval megszórjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Ha nem ragad, már jó.

Kihűlés után porcukorral meghintve kínáljuk.

Nem egy mutatós, de nagyon finom, egyszerű süti. Érdemes kipróbálni.

Megjegyzés:

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti