Fügés pulykamell dióbundában

Fügés pulykamell dióbundában

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 16 szem füge
  • 4 szelet pulykamellfilé

A diós bundához:

  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 1 evőkanál liszt
  • 0,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:

Elkészítés:

Mossuk meg a húst, szárítsuk meg, klopfoljuk ki, majd sózzuk meg! A fügét megmossuk, leszárítjuk, negyedeljük. Osszuk el a negyedelt fügéket a hússzeleteken, tekerjük fel, majd fogpiszkálóval tűzzük össze!

Verjük fel a tejet a tojással és a sóval! Keverjük össze a diót és a morzsát! Panírozzuk be a húsokat!

A húst bő, forró olajban kisütjük. Szedjük papírtörlőre, majd itassuk le a felesleges olajat! A fogpiszkálókat kiszedjük.

Neked ajánljuk