Fügés mini Pavlova torta

Fügés mini Pavlova torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 tojásfehérje
  • egy csipet só
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 teáskanál alma ecet
  • 4 db friss füge
  • porcukor a szóráshoz
  • 3 dl cukrász tejszín
  • 4 tojásfehérje
  • egy csipet
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 teáskanál alma ecet
  • 4 db friss füge
  • porcukor
  • 3 dl cukrász tejszín

Elkészítés:

A tojásfehérjét elkezdjük felverni a csipet sóval. Amikor kifehéredik és felhabosodik, akkor kanalanként hozzáadagoljuk a cukrot. Kemény fényes habot verünk, majd beleforgatjuk a keményítőt és az almaecetet.

A sütő tepsijét kibéleljük sütőpapírral, négy közepes nagyságú kört rajzolunk és felhalmozzuk rá a habcsókot, majd kanállal mélyedést készítünk.

A sütöt 180 fokra előmelegítjük, betoljuk a habcsókot, majd visszavesszük a sütőt 140 fokra, és 40 percig sütjük vagy inkább szárítjuk. A sütőben hagyjuk kihűlni – résre nyitott ajtónál.

Amíg hűl a Pavlova, addig a fügét hasábokra szeleteljük, a tejszínt kemény habbá verjük.

Ha kihűlt a Pavlova tortácska tejszínhabot teszünk a tetejére és feldíszítjük a füge hasábokkal. Porcukorra megszórjuk

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!