Fügés frangipane szelet

Fügés frangipane szelet

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 12 dkg vaj
  • 1 ek. rum
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/4 tk. sütőpor

A töltelékhez:

  • 10 dkg őrölt mandula
  • 12 dkg méz
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 tk. vanília-aroma
  • 5 dkg sűrű krémes tejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • füge

Elkészítés:

Tedd a lisztet, a porcukrot, a csipet sót, a vaníliás cukrot és a hideg vajat egy keverőtálba, majd robotgéppel kezd el morzsalékosra keverni. Amikor már jó morzsalékos, keverés közben add hozzá az egész tojást és a rumot, majd pár pillanatig keverd tovább.

Ezután borítsd ki lisztezett felületre, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát, majd csomagold be fóliába, és tedd be 1 órára a hűtőbe.

Rakd egy tálba a mézet, a lágy vajat, a vanília-aromát és a sűrű, krémes tejszínt, majd kézi habverővel keverd simára. Ezután egyesével keverd hozzá az egész tojásokat, majd az őrölt mandulát, végül pedig a vaníliás pudingport.

A tésztát vedd ki a hűtőből, majd lisztezett felületen nyújtsd ki, és béleld ki vele az előzőleg vajjal kikent és liszttel megszórt formát. Ezután öntsd bele az alaposan összekevert mézes-mandulás tölteléket.

A fügéket vágd félbe, majd rakd ki vele a töltelék tetejét.

Helyezd be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon süsd 50-55 percig.

A sütőből kivéve kend le a tetejét olvasztott mézzel, majd a formában hagyd teljesen kihűlni.

Tálalás előtt ízlés szerint szórd meg porcukorral, majd szeleteld fel.

Neked ajánljuk