Frutti kocka

Frutti kocka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a 6 tojásos piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • a 4 tojásos piskótához:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • valamint:
  • l0 dkg cukor
  • 1 rumaroma vagy 0,5 dl rum
  • kb. 1,5 dl meleg víz
  • 1 vaníliás cukor
  • sárgabaracklekvár
  • darált dió
  • mazsola (most otelló szőlő)
  • 4-5 dl tejszín (ha lehet, nem növényi)
  • 1 csomag habfixáló (de csak akkor használjuk, ha állati eredetű tejszínnel dolgozunk)
  • (a tepsi mérete 42 x 32 cm)
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • l0 dkg cukor
  • 1 db rumaroma vagy 0,5 dl rum
  • 1,5 dl meleg víz
  • 1 vaníliás cukor
  • sárgabaracklekvár
  • darált dió
  • mazsola (most otelló szőlő)
  • 4-5 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés:

Először elkészítjük a hattojásos piskótát: a tojásfehérjét a cukorral félig felverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját és tovább verjük, amíg megfelelő keménységű lesz. A sütőporos lisztet fakanállal óvatosan beleforgatjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Ugyanígy készítjük el a négytojásos piskótát is, de azt kicsit jobban megsütjük, hogy könnyebben össze tudjuk morzsolni.

A két piskótát tehát hagyjuk kihűlni, a kisebbet összemorzsoljuk.

A vizet, cukrot, vaníliás cukrot és rumaromát (vagy rumot) összekeverjük, majd ráöntjük az összemorzsolt piskótára. Ha száraz lenne, lehet még egy kis cukros vizet ráönteni.

Az egészben hagyott piskótalapot megkenjük a lekvárral, majd egyenletesen elosztjuk rajta az összemorzsolt piskótát. A közben felvert tejszínt a tetejére tesszük, majd darált dióval és mazsolával (most szőlővel) megszórjuk a tetejét.

Isteni finom, egyszerű, mégis különleges sütemény.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné küldte be. Köszönjük!