Fritule (horvát fánk)

Fritule (horvát fánk)

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 9 evőkanál liszt (15 dkg)
  • 3 evőkanál porcukor (4 dkg)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás (nagy)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 3 evőkanál pálinka (pl. fügepálinka)
  • 1 evőkanál rum, reszelt citromhéj (ízlés szerint)
  • csipet só
  • *
  • a sütéshez:
  • kb. 5 dl étolaj

Elkészítés:

Egy tálba tesszük az összes hozzávalót, majd kézi habverővel simára keverjük. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd két kiskanál segítségével beleszaggatjuk a masszát. (Arra figyeljünk, hogy túl sokat ne szaggassunk bele, mert sütés közben nőni fognak a fánkocskák.)

Sütés közben többször átfordítjuk a fánkokat, és pár perc alatt, szép aranybarnára sütjük. Ezután sütőpapírra kiszedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk a fánkocskákat porcukorral, úgy kínáljuk. Természetesen lekvárt is adhatunk hozzá.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek