Frittatensuppe - húsleves palacsintatésztával

Frittatensuppe - húsleves palacsintatésztával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a húsleveshez:
  • 1 kg marha vagy sertéshús és csont
  • 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, hagyma, burgonya)
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • a palacsintatésztához:
  • 6 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 125 ml tej
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kg marha vagy sertéshús és csont
  • 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, hagyma, burgonya)
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • 6 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 125 ml tej
  • csipetnyi
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

Elkészítjük a húslevest: a csontot és húst megmossuk, ha kell kisebb darabokra várjuk, hogy beleférjen az edénybe, majd felöntjük 2 liter vízzel. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, felvágjuk és a leveshez adjuk. Megsózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön az egészet puhára főzzük. A tetején képződő habot nem szedjük le, hanem hagyjuk elforrni magától, vigyázzunk közben ki ne fusson. Ha elkészült leszedjük a zsírját, és leszűrjük. Nekünk most csak a húsleves lére lesz szükségünk.

Elkészítjük a palacsintatésztát: összekeverjük a lisztet, tojást, tejet és a sót, és állni hagyjuk 10 percet.

Egy forró serpenyőbe pici olajat öntünk, és kisütjük a 3-4 palacsintát. Feltekerjük, és vékony csíkokra vágjuk, majd a tányérokba tesszük, és felöntjük a forró húslevessel.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!