Friss kaporszósz natúrszelettel

Friss kaporszósz natúrszelettel

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 2 csokor kapor
  • 1 dl olaj
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál kukorica keményítő
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál ecet
  • 4 szelet karaj

Elkészítés:

A kaprot apróra vágjuk, kevés olajon meg futtatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Megsózzuk és cukorral ízesítjük. Lassú tűzön rövid ideig főzzük, majd behabarjuk. Ehhez a tejfölt kevés vízzel és a keményítővel kikavarjuk, és a forrásban lévő kaporra öntjük, és összekeverjük.

Ha újra felforr, elkészült a kaporszósz, amit hogy pikáns legyen, ecettel ízesítjük. Amíg fő a kapor, addig a húst enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, és kevés forró olajban szép piros ropogósra sütjük.

A kaporszósszal tálaljuk.

Neked ajánljuk