Frankfurti leves

Frankfurti leves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 2 db közepes burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg virsli
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • ételízesítő
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 kávéskanál őrölt feketebors
  • olaj

Elkészítés:

A káposztát és a burgonyát kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra szeljük. A virslit felkarikázzuk.

A vöröshagymát kevés olajon megpároljuk. Rátesszük a fokhagymát, hozzáadjuk a köményt, a majoránnát, megszórjuk a paprikával. Beletesszük a káposztát és a burgonyát, majd felengedjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá, és puhára főzzük.

Ha a burgonya és a káposzta is megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.

Neked ajánljuk