Frankfurti leves

Frankfurti leves

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg kelkáposzta
  • 2 db közepes burgonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 kávés kanál őrölt bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 4 db virsli, lehet enyhén füstölt is

Elkészítés:

A burgonyát és a hagymákat megtisztítjuk. A kelkáposztát nagyobb kockára vágjuk, majd beletesszük egy 2 l-es fazékba, majd hozzátesszük a kisebb kockára vágott burgonyát, felöntjük hideg vízzel úgy, hogy bőven ellepje. Majd ízesítjük sóval, borssal, és a köménymag felével, valamint az apró kockára vágott vörös- és fokhagyma felével. Lassú tűzön főzzük, de nem főzzük péppé (harapósra kell).

Amíg fő a levesünk, elkészítjük hozzá a betétet, a virslit. A meleg olajba beledobjuk a vöröshagymát, megpároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és tovább pároljuk. Végezetül belerakjuk a karikára vágott virslit, borssal és köménymaggal ízesítjük, majd rászórjuk a piros paprikát és 2 dl hideg vízzel elkeverjük, és forrásban lévő leveshez adjuk. Egyet forr és elkészült a finom frankfurti leves.

Neked ajánljuk