Frankfurti leves pirított virslivel

Frankfurti leves pirított virslivel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 5 személyre:

  • 60 dkg kelkáposzta
  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. olaj
  • 2 ek. liszt
  • 2 dl tejföl
  • őrölt paprika
  • majoránna
  • egész kömény
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • 25 dkg bőrös virsli
  • pici ecet

Elkészítés:

Szedd leveleire a káposztát, hajtsd őket félbe, vágd ki a középső ereket, és aprítsd csíkokra.

Kockázd fel a krumplit, karikázd fel a répát, aprítsd finomra a vöröshagymát és a fokhagymát, karikázd fel a virslit.

Tedd fel főni a kelkáposztát a burgonyával, és a répával 1,5 liter vízben. Sózd, borsozd, szórd meg majoránnával, köménnyel, majd főzd puhulásig.

Közben pirítsd meg a virslit.

Készítsd rántást az olajból és a lisztből, dinszteld bele a vöröshagymát, majd a fokhagymát is rövid ideig. Szórd meg pirospaprikával, keverd hozzá a hideg tejfölt és annyi hideg vizet, hogy folyékony állagú legyen a rántás, majd öntsd a leveshez.

Forrald össze, ízesítsd, add hozzá a virslit, főzd együtt pár percig takarékon, cseppents bele ecetet, pihetesd, tálald.

Neked ajánljuk