Frankfurti leves kelbimbóval

Frankfurti leves kelbimbóval

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg kelkáposzta
  • 20 dkg kelbimbó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb burgonya
  • 1 dl olaj
  • kevés liszt
  • 20 dkg virsli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1,5 dl tejföl illetve tejszín
  • majoranna
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében megfuttatjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a felkockázott krumplit és a felkarikázott répát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával és a felszeletelt petrezselyemmel, majd felengedjük vízzel.

Mikor a burgonya félig megfőtt, hozzáadjuk a kelkáposztát, illetve az egész kelbimbót.

Az olaj másik feléből rántást készítünk, tejföllel, illetve tejszínnel simára keverjük, ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest. A hozzáadjuk a virslikarikákat.

Neked ajánljuk