Frankfurti leves

Frankfurti leves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál köménymag
  • 4 db burgonya
  • 1 db közepes kelkáposzta
  • 10 dkg frankfurti virsli (2 pár)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 175 g tejföl
  • 1 púpozott evőkanál finomliszt
  • 2 l víz
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál köménymag
  • 4 db burgonya
  • 1 db közepes kelkáposzta
  • 2 pár frankfurti virsli
  • bors
  • 175 g tejföl
  • 1 púpozott evőkanál finomliszt
  • 2 l víz

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt keverünk rajta, nem kell sokáig, nem pörköltet készítünk. Mehet rá a paprika, szintén egy keverésig, majd a kömény, utána pedig a krumpli. 1 percig kevergetjük, majd felöntjük 2 liter vízzel. Belereszeljük a fokhagymát, és fedő alatt 5 percig főzzük.

Hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt fél órán át főzzük. Ha a zöldségek megpuhultak (ízlés kérdése, hogy harsanósan vagy szétfőzve szeretjük), hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és még 5 percig főzzük.

Közben a lisztet elkeverjük a tejföllel, majd ha csomómentes, merünk bele egy merőkanálnyit a forró levesből, és azzal is kikeverjük. Visszacsurgatjuk a levesbe, jól elkeverjük, és még 2 percig főzzük, mielőtt tálalnánk.

Megjegyzés:

A receptet Buzási Lászlóné küldte be. Köszönjük!