Francia saláta, töltött tojás és tormás sonkatekercs

Francia saláta, töltött tojás és tormás sonkatekercs

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg francia saláta alap
  • majonéz
  • mustár
  • tejföl
  • kicsi cukor
  • 1-2 db csemege uborka
  • 1 db alma
  • kevés citromlé

a töltött tojáshoz:

  • 5 db főtt tojás
  • petrezselyem
  • mustár
  • fehér őrölt bors
  • kis tejföl
  • kevés majonéz

a tormakrémes sonkatekercshez:

  • 10 szelet sonka
  • 18 dkg vaj vagy margarin
  • 4 csapott evőkanál liszt
  • 2-3 evőkanál reszelt ecetes torma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl tej
  • fehér bors

a tetejére:

  • aszpik

Elkészítés:

A saláta alapot megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a kis karikára vágott uborkát, a kockára vágott almát. A majonézt, tejfölt simára keverjük, hozzáadunk 1 evőkanál mustárt, kis citromlevet, kevés cukrot. A salátára öntjük, összekeverjük, és egy ovális tálba öntjük.

Az 5 tojást ketté vágjuk, a sárgáját óvatosan kivesszük, tálban villával össze tőrjük, kis fehér borssal, sóval ízesítjük, hozzáadunk egy kanál tejfölt, majonézt, kis mustárt, petrezselymet, majd visszatöltjük a sárgák helyébe, és a salátára tesszük.

A sonkatekercshez 8 dkg vajat megolvasztunk, beletesszük a lisztet, melyet fehéredésig kevergetünk. A tűzről félrehúzva a hideg tejjel és tejszínnel csomómentesre keverjük (apránként adagoljuk hozzá). Visszatesszük a tűzre, jól besűrítjük, végül a sóval és a fehér borssal ízesítjük.

A maradék vajat, valamint a reszelt tormát hozzáadjuk a kihűlt besamelhez, és robotgéppel krémesre keverjük.

A sonkaszeleteket megtöltjük a tormakrémmel és felgöngyöljük. (A tormakrémből hagyjunk annyit, hogy a tekercsek végeire habzsákból rózsákat tudjunk nyomni.)

Ezt is a franciasaláta alapra helyezzük, hűtőbe tesszük.

A tekercsek és a tojások tetejét végül aszpikkal átfényezzük.

A receptet Vankó Sándorné Ili külde be. Köszönjük!

Neked ajánljuk