Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli főzve, felkarikázva
  • zsemlemorzsa
  • szerecsendió
  • 3 főtt tojás
  • 3 dl tejföl
  • 3 tojás
  • bors
  • vaj
  • 1 kg krumpli
  • zsemlemorzsa
  • szerecsendió
  • 3 főtt tojás
  • 3 dl tejföl
  • 3 tojás
  • bors
  • vaj

Francia rakott krumpli

Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Elkeverem a tojássárgákat a tejfölle, sózom, borsozom, rakok bele szerecsendiót.

A tojásfehérjékből kemény habot verek, hozzáforgatom a tojássárgás masszához, majd belekeverem a kurmplit is.

Egy kikent, zsemlemorzsával megszórt jénaiba öntöm a krumpli felét, rárakosgatom a főtt tojáskarikákat, majd ráöntöm a maradék krumplit.

Meglocsolom egy kis olvasztott vajjal, megszórom morzsával, megsütöm közepesen meleg sütőben.