Francia parasztleves

Francia parasztleves

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 30 dkg száraz fehérbab
  • fél fej kelkáposzta
  • 4-5 sárgarépa
  • 4 burgonya
  • 2-3 vöröshagyma
  • 2 póréhagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 4 csirkecomb
  • 20 dkg nyers füstölt sonka
  • 1-2 ág kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • fél csokor petrezselyem
  • pár szem fekete bors
  • fél citrom

Elkészítés:

Áztassuk be a babot egy éjszakára.

Másnap negyedeljük el a kelt, dobjuk sós-citromos forró vízbe, majd szűrjük is le egy fél perc múlva. Minden zöldséget tisztítsunk meg, a vöröshagymát és a pórét vágjuk 3 darabra.

Szűrjük le a babot és a zöldségekkel együtt, halmozzuk egy lábasba. Adjuk hozzá a csirkecombikat, fektessük rá a sonkát, és öntsük fel 3 liter vízzel.

Kötözzük össze a kakukkfüvet a babérral és a petrezselyemmel, és dobjuk a készülő levesbe. Sózzuk, borsozzuk, és forraljuk fel nagy lángon.

Miután felforrt, vegyük takarékra, és fedővel főzzük kicsit több mint egy órát. Ezalatt minden szépen meg fog puhulni.

Tipp: Kínáljuk friss barna kenyérrel, vörösborral.

Elkészítési idő: 2 óra + a bab áztatása 1 adag 2341 kJ, 560 kcal

Neked ajánljuk