Francia mézes krémes gluténmentesen

Francia mézes krémes gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg rizsliszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 10 dkg Liga margarin
  • 15 dkg vegyes virágméz
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • A krémhez:
  • 4 db L-es tojás
  • 3 csomag vaníliás pudingpor (GM)
  • 1 l tej (esetleg növényi tej, akkor tejmentes is)
  • 1 db vaníliarúd vagy vaníliakivonat
  • 5-6 evőkanál cukor/eritrit
  • a tetejére:
  • 5 dl Hulala
  • a bevonathoz:
  • 10 dkg GM étcsoki
  • 1 evőkankál étolaj
  • 30 dkg rizsliszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 10 dkg Liga margarin
  • 15 dkg vegyes virágméz
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 4 db L-es tojás
  • 3 csomag vaníliás pudingpor (GM)
  • 1 l tej
  • 1 db vaníliarúd vagy vaníliakivonat
  • 5-6 evőkanál cukor/eritrit
  • 5 dl Hulala
  • 10 dkg GM étcsoki
  • 1 evőkankál étolaj

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat kimérjük, összevegyítjük. Az olvasztott mézet és az olvasztott margarint hozzáöntjük, majd a felvert tojást és összegyúrjuk, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve a tésztát rizslisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Nagyobb sütőlemezre fektetjük, és 180 fokra előmelegített sütőben sütőpapíron egy lapot sütünk belőle kb.8 perc alatt (Vigyázat, ne süssük túl!)

A sütőből kivéve azonnal kettévágjuk a lapot. Az egyik lapot tálcára helyezzük.
Elkészítjük a sárga krémet: kb. 8 dl tejet felteszünk melegedni a vaníliarúddal. A 4 tojássárgáját a cukorral, a pudingporral és a maradék tejjel simára keverjük, ha a tej felforr, a tojásos-pudingos keveréket beleöntjük, és sűrűre főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárga krémből a vaníliarudat kidobjuk, a tojáshabot óvatosan a sárga krémbe dolgozzuk, de már nem főzzük! Óvatosan a megsült mézes lapra kanalazzuk, egyenletesen eloszlatjuk rajta, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A Hulalát kemény habbá verjük és a sárga krém tetejére simítjuk. A mézes lap másik felét bevonjuk a vízgőz felett megolvasztott csokival. Ha megdermedt a csoki rajta, kb. 3x3-as négyzetekre vágjuk (nekem 24 darab lett), és a hab tetejére rakosgatjuk, így majd szépen lehet szeletelni.

Érdemes pár órára, vagy egész éjszakára hűtőbe tenni, majd a vágott négyzetek mentén felszeljük és kínáló tálra szedjük.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!