Francia macaron tejcsokikrémmel

Francia macaron tejcsokikrémmel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg darált mandula
  • 8 dkg tojásfehérje
  • 2,5 dkg cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg cukor
  • 3,5 dkg víz

a krémhez:

  • 20 dkg tejcsoki
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 dl tejszín
  • kevés piros ételszínező (ha a csokit vörösre színeznénk)

Elkészítés:

Elkészítés:

Olvasszuk fel gőz fölött a csokit! Keverjük hozzá gőz fölött a tejszínt és a gyömbért! Hűtsük le!

Főzzünk szirupot 10 deka cukorból és vízből! Melegítsük fel 110 fokra! Verjünk kemény habbá 4 deka tojásfehérjét a többi cukorral! Csurgassuk hozzá a szirupot, és verjük addig, amíg kihűl! Keverjük össze a porcukrot, a maradék tojásfehérjét és a darált mandulát! Forgassuk bele a tojáshabba!

Töltsük a masszát sima csövű habzsákba! Nyomjunk 3 centi átmérőjű köröket sütőpapírral bélelt tepsibe! Süssük meg 14 perc alatt 150 fokra előmelegített sütőben!

A kihűlt habcsókokat megtöltjük a csokikrémmel.

Neked ajánljuk