Francia lecsó óriás kagylótésztába töltve

Francia lecsó óriás kagylótésztába töltve
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb padlizsán
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 20 dkg paradicsomkonzerv (darabolt)
  • 10 dkg jól olvadó sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 20 dkg óriás kagylótészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb padlizsán
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 20 dkg paradicsomkonzerv (darabolt)
  • 10 dkg jól olvadó sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 20 dkg óriás kagylótészta

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát, a fokhagymát finomra, a padlizsánt, a cukkinit, paprikát kis kockákra (5x5 mm) vágjuk. A darabolt konzerv paradicsomot is érdemes egy vágódeszkán átvágni. A sajtot szintén apróra kockázzuk.

Nagyméretű serpenyőben, a forró olajon megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a friss zöldségeket és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett kb. 10 perc alatt megpirítjuk. Ha már barnulnak a zöldségek, a paradicsompürével összepirítjuk. Ezután hozzáöntjük a darabolt konzerv paradicsomot. A kakukkfű leveleivel, sóval, borssal, csipet cukorral ízesítjük, és még 5 percig pároljuk.

A tésztát lobogó, sós forró vízben főzzük roppanósra (al dente) főzzük, majd leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

Tepsiben egymás mellé sorban elhelyezzük a megfőtt tésztakagylókat és teáskanál segítségével megtöltjük a zöldséges masszával. A tetejére szórjuk a sajtot, a sütő középső rácsán 12-15 perc alatt aranybarnára, készre sütjük.

Tipp:
A ratatouille (ejtsd: ratatuj) a franciák lecsója, cukkinivel, padlizsánnal és kakukkfűvel ízesítve.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti