Francia kókusz csók

Francia kókusz csók
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 3 tojásfehérje
  • 190 g porcukor
  • 1 kávéskanál kukoricakeményítő
  • 60 darált mandula
  • a tetejére
  • dió darabok vagy mandula
  • egy csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojásfehérje
  • 190 g porcukor
  • 1 kávéskanál kukoricakeményítő
  • 60 darált mandula
  • a tetejére
  • dió darabok vagy mandula
  • egy csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásfehérjét elkezdjük csipet sóval felverni. Amikor kifehéredik és elkezd nőni, tovább folytatva a keverést, apránként beleszórjuk a vaníliás cukorral elkevert cukrot. Kemény fényes sima habot kapunk. Ekkor hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a darált mandulát, és a keményítőt és óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab.

A masszából sütőfóliával bélelt tepsire két kanál segítségével tetszés szerinti nagyságú halmokat teszünk. Minden csók közepébe teszünk egy fél diót, majd 100 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 40 perc alatt szárítjuk.

Ezután a sütőt kikapcsoljuk, de a csókokat a sütőben hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!