Francia hagymaleves

Francia hagymaleves
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg vaj/margarin
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 2 l víz (vagy alaplé)
  • 1 dl száraz fehérbor (elmaradhat)
  • 4 szál friss kakukkfű
  • 1 db babérlevél
  • 1 teáskanál só
  • fél teáskanál bors
  • 2-3 reszelésnyi szerecsendió
  • a tálaláshoz:
  • GM kenyér kocka
  • reszelt sajt
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg vaj/margarin
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 2 l víz (vagy alaplé)
  • 1 dl száraz fehérbor (elmaradhat)
  • 4 szál friss kakukkfű
  • 1 db babérlevél
  • 1 teáskanál
  • fél teáskanál bors
  • 2-3 reszelésnyi szerecsendió
  • GM kenyér kocka
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A vajat felolvasztjuk egy 3 literes fazékban, rádobjuk a hagyma szeleteket, kissé megpároljuk (szükség szerint kevés vizet adhatunk hozzá), majd a lisztet is hozzáadjuk, és felengedjük a vízzel, hozzáadjuk a fűszereket és puhára főzzük.

Közben a gluténmentes kenyeret felkockázunk, mikróban vagy a sütőben megpirítjuk, a sajtot lereszeljük, majd az elkészült levest leveses csészékbe merjük, kenyérkockával és reszelt sajttal kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti