Francia gulyás, azaz Tartiflette

Francia gulyás, azaz Tartiflette
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 nagy fej hagyma
  • 10 dkg bacon
  • 1 kg marha gulyáshús
  • 2 evőkanál zsír vagy olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 1,5 dl fehérbor
  • 7,5 dl húsleves
  • 20 dkg gomba
  • 1 dl tejszín
  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg reszelt sajt vagy camembert
  • 2 nagy fej hagyma
  • 10 dkg bacon
  • 1 kg marha gulyáshús
  • 2 evőkanál zsír vagy olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 1,5 dl fehérbor
  • 7,5 dl húsleves
  • 20 dkg gomba
  • 1 dl tejszín
  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg reszelt sajt vagy camembert

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A bacont felkockázzuk. A húst megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk.

Nagyobb lábosban zsírt vagy olajat hevítünk, a húst lepirítjuk rajta. Hozzáadjuk a hagymát, a szalonnát. Sózzuk, borsozzuk, és kevergetve pirítjuk, amíg a hagyma megpuhul. A liszttel meghintjük. Hozzáöntjük a paradicsomot, a bort, a levest, és kb. 2 órán át főzzük.

Ezalatt a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az utolsó fél órában hozzáadjuk a gulyáshoz a gombát is. Belekeverjük a tejszínt.

A krumplit héjában puhára főzzük, ha kihűlt, meghámozzuk, felszeleteljük. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A ragut egy vagy több sütőtálba merjük, befedjük burgonyaszeletekkel, megszórjuk reszelt sajttal vagy sajtdarabokkal. A sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti