Francia grillszendvics

Francia grillszendvics
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db francia kenyér
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 4 db bajor kolbász
  • 4 fej vöröshagyma
  • 8 dkg húsos szalonna
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. mustár
  • olaj
  • 1 mk. őrölt feketebors
  • csipet ôrölt kömény
  • 1 db francia kenyér
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 4 db bajor kolbász
  • 4 fej vöröshagyma
  • 8 dkg húsos szalonna
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. mustár
  • olaj
  • 1 mk. őrölt feketebors
  • ôrölt kömény

Elkészítés:

Az apróra összevágott szalonnát zsírjára sütöm, és fél fej lereszelt hagymát dinsztelek rajta.

A vágott káposztát hozzáadom, ízesítem sóval, borssal, köménnyel, majd fedő alatt puhára főzöm.

Közben párszor átkeverem, szükség esetén 1-2 ek. vizet aláöntök.

A többi hagymát karikázom, lisztbe forgatom, majd olajban kisütöm őket.

A francia kenyeret 4 felé vágom, lapjában felezem, kibelezem.

Szétosztom rajtuk a káposztát, fele sült hagymát, kolbászt, majd mustárral lekenem, maradék hagymát rászórom, tetejét befedem a kenyérrel.

Mindegyiket alufóliába csomagolom, végül 8-10 percet grillezem.