Francia flan

Francia flan
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 gyümölcstorta lap
  • 4 tojás
  • 1 liter tej
  • 140 g cukor
  • 80g kukoricaliszt
  • 30 dkg liszt
  • 1 vaníliarúd
  • 1 gyümölcstorta lap
  • 4 tojás
  • 1 liter tej
  • 140 g cukor
  • 80g kukoricaliszt
  • 30 dkg liszt
  • 1 vaníliarúd

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortalapot egy tűzálló tálba vagy serpenyőbe helyezzük.

A tejet fele cukorral és a vaníliarúd kikapart magjával egy nyeles lábosban forraljuk. Amíg a tej melegszik, habverővel felverjük a tojásokat a maradék cukorral, egy nagy tálban.

Amikor a tojásos keverék elkezd fehéredni, fokozatosan hozzáadjuk a kukoricakeményítőt és a lisztet. Tovább keverjük, élénk mozdulatokkal.

Amikor a tej felforrt, a tojásos keveréket lassan a forró tejbe öntjük.
Amikor az egész egyneművé vált, az egészet egy serpenyőbe öntjük. Folyamatosan keverve főzzük kb. 3 percig, vigyázzunk, hogy ne égjen oda az alja.
A keveréket a tűzálló edényben lévő piskótára öntjük, és 40 percig sütjük.
Miután hagytuk teljesen kihűlni, majd legalább egy órára a hűtőbe tesszük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti