Francia csokikrém

Francia csokikrém

Elkészítési idő

15 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 ek. tejszín

Elkészítés:

Felolvasztom a csokoládét, majd hozzáöntöm a tejszínt, utána lehúzom a tűzről és kikeverem.

A tojássárgákat hozzákeverem az olvasztott csokoládéhoz.

A fehérjéket felverem, hozzáadom a vaníliás cukrot, majd óvatosan beleforgatom a habot a csokoládémasszába.

Kis üvegtálakba vagy poharakba adagolom és néhány órára hűtőbe tevé dermesztem, végül hidegen tálalom.

Neked ajánljuk