Francia barna sörös hagymaleves

Francia barna sörös hagymaleves

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

2 személyre:

  • 3-4 db nagy vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl barna sör
  • 5 dl víz
  • 2 db szárnyas leveskocka
  • őrölt bors
  • 1 teáskanál friss kakukkfű
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 2 db kifli

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, majd félbevágva vékonyan felszeleteljük. Egy edényben felhevítsük a vajat, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, és néha megkeverve, aranybarnára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a friss, száráról lecsipkedett kakukkfüvet, alaposan összekeverjük, majd felöntjük a barna sörrel.

Lassú tűzön addig forraljuk, hogy sűrű, szaftos legyen. Ezután felöntjük a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a leveskockát. Felforraljuk, majd kisebb lángon 10-15 percig főzzük.

A kiflit felkarikázzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Ezután megszórjuk reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben, pár perc alatt szép világos színűre sütjük. Tálaláskor a levest tálkákba szedjük, majd pár darab sajtos kiflikarikát helyezzünk rá, és úgy kínáljuk.

Neked ajánljuk