Hozzávalók:
  • A töltelékhez:
  • vaj
  • 10 alma
  • 7 dkg barnacukor
  • fahéj
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • vaníliás cukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 10 db alma
  • 7 dkg barnacukor
  • fahéj
  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • vaníliás cukor
  • 12,5 dkg margarin

Francia almatorta

Elkészítési idő
4,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória

Elkészítés:

Megmosom, meghámozom, felszeletelem az almákat. A vajat felolvasztom, megpirítom rajta az almát. Rászórom a barnacukrot. Kb. 15 percig sütöm, félidőnél megfordítom az almaszeleteket.

A tésztához felverem a tojásokat a cukrokkal, a sóval, majd hozzáadom a liszttel elmorzsolt margarint. Tortaformába teszem az almaszeleteket, ráöntöm a tésztamasszát. 180 fokon előmelegített sütőben 10 percig sütöm. Sütés után azonnal kiborítom a tortaformából, így az almaszeletek lesznek felül.