Francia almás sütemény

Francia almás sütemény

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 1 kg alma (Golden)
  • 1 darab citrom leve
  • 2 darab tojás
  • 5 dkg barna cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 7 dkg liszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 20 g vaj
  • 1 dl tej
  • ízlés szerint mandula (szeletelt)
  • ízlés szerint porcukor (szóráshoz)

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk és hajszálvékony szeletekre vágjuk. Citromlevet locsolunk rá, összeforgatjuk, hogy mindenhol érje az almákat.

Egy tálban elektromos habverővel habosra keverjük a tojásokat, a barna cukrot és a vaníliát. Hozzáadjuk a sót, a sütőport és a lisztet, majd csomómentesre keverjük. Ezután az olvasztott vajat és a tejet is hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg egynemű tésztát nem kapunk.

Óvatosan beleforgatjuk az almaszeleteket is, úgy, hogy a tészta mindenhol befedje.

A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Egy csatos sütőformát kivajazunk, vékonyan meghintjük liszttel és beleöntjük a tésztát. Rászórjuk a szeletelt mandulát. Kb. 40 percig, amíg aranybarna nem lesz. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk