Fougasse kenyér

Fougasse kenyér

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 2/3 pohár langyos víz
  • 2 teáskanál száraz élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 6 evőkanal extra szűz olívaolaj
  • 4 pohár liszt
  • 1 1/4 teáskanál só
  • 1/2 pohár fekete olajbogyó
  • 6 darab aszalt paradicsom
  • 1 evőkanál darabolt friss rozmaring
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál szárított erős paprika

Elkészítés:

Öntsd a langyos víz 2/3-át egy tálba, majd szórd bele az élesztőt és a cukrot. Keverd össze. Akkor tedd hozzá a többi vizet, 4,5 evőkanál olívaolajat, a lisztet és 1 1/4 teáskanál sót. Gyúrd addig a tálban, amíg már nem.

Egy kis tálban keverd össze a rozmaringot, az oregánót, az aszalt paradicsomot, az erős paprika darabkákat, a sót, az olajbogyót és a reszelt citromhéjat, majd gyúrd bele a tésztába. Keleszd meg.

Vedd ki a tálból, enyhén lisztezd meg, majd kezdd sodrófával kinyújtani ahogy. Majd mindkét oldalon vágj bele 5 cm hosszú egyenlő csíkokat.

A sütőt melegíts elő 200 fokra. A kenyeret kend meg az olajos vízzel, és szurkáld meg egy villával. Szórd meg száraz rozmaringgal, majd tedd be sülni.

20 perc után vedd ki.

Neked ajánljuk