Forró csokoládés piskóta pándi meggyel töltve (GM)

Forró csokoládés piskóta pándi meggyel töltve (GM)

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg rizsliszt
  • 2,5 dkg forró csokoládé por (GM ) Lidlis
  • 2 csipetnyi szódabikarbóna
  • (3 piskóta szükséges hozzá, tehát háromszor kell venni a hozzávalókat)

az alaphoz:

  • 60 dkg magozott meggy, jól lecsorgatva
  • 9 dl meggylé (pontos mérés kell)
  • 4 db vanília puding
  • kevés őrölt fahéj
  • 1 közepes méretű citrom leve
  • 24 dkg kristálycukor
  • 3 dkg étkezési zselatin (Lucullus)
  • (én a képen látható tortához dupla adag alapot készítettem)

valamint:

  • 5 dl Meggle tejszín
  • Smartflex fondant fehér, fekete és rózsaszín
  • 2 db teavaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kg Smartflex fondant massza
  • élelmiszerszínezék
  • porcukor a fondant nyújtásához

Elkészítés:

A piskótákat a szokásos módon egymás után elkészítjük.

Az alaphoz közepes nagyságú edénybe tesszük a pudingport, cukrot, fahéjat, citromlét és a zselatint, ezeket kb. fele meggylével összekeverjük. A kimaradt meggylevet külön edényben forrásig hevítjük, majd ráöntjük az előbb leírtakra és összekeverjük. (A ráöntést apránként kell megoldani.)

Összekeverés utána a tűzön állandó keverés mellett felfőzzük, vigyázni kell, hogy csomós ne legyen (olyan állagúra főzzük fel, mint a pudingot szoktuk.) Ha ez megvan, belekeverjük a lecsorgatott meggyet és az egészet langyosra hűtjük, majd rögtön elosztjuk a már langyosra hűlt három piskótakorong felszínén. Ezután megvárjuk, hogy teljesen lehűljön, majd a felvert tejszínt szétosztjuk a meggyes krémen. Egymásra illesztjük a piskótákat és 1 órára hűtőbe tesszük.

A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd körbekenjük vele a tortát. Erre jön a kinyújtott fondant massza, amivel szépen beburkoljuk a tortát.

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk