Forró csokoládés piskóta pándi meggyel töltve (GM )

Forró csokoládés piskóta pándi meggyel töltve (GM )
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg rizsliszt
  • 2,5 dkg forró csokoládé por (GM ) Lidlis
  • 2 csipetnyi szódabikarbóna
  • (3 piskóta szükséges hozzá, tehát háromszor kell venni a hozzávalókat)
  • az alaphoz:
  • 60 dkg magozott meggy, jól lecsorgatva
  • 9 dl meggylé (pontos mérés kell)
  • 4 db vanília puding
  • kevés őrölt fahéj
  • 1 közepes méretű citrom leve
  • 24 dkg kristálycukor
  • 3 dkg étkezési zselatin (Lucullus)
  • (én a képen látható tortához dupla adag alapot készítettem)
  • valamint:
  • 5 dl Meggle tejszín
  • Smartflex fondant fehér, fekete és rózsaszín
  • 2 db teavaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kg Smartflex fondant massza
  • élelmiszerszínezék
  • porcukor a fondant nyújtásához
  • 9 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 15 dkg rizsliszt
  • 7,5 dkg forró csokoládé por (GM ) Lidlis
  • 6 csipetnyi szódabikarbóna
  • 60 dkg magozott meggy, jól lecsorgatva
  • 9 dl meggylé (pontos mérés kell)
  • 4 db vanília puding
  • kevés őrölt fahéj
  • 1 közepes méretű citrom leve
  • 24 dkg kristálycukor
  • 3 dkg étkezési zselatin (Lucullus)
  • 5 dl Meggle tejszín
  • Smartflex fondant fehér, fekete és rózsaszín
  • 2 db teavaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kg Smartflex fondant massza
  • élelmiszerszínezék
  • porcukor

Elkészítés:

A piskótákat a szokásos módon egymás után elkészítjük.

Az alaphoz közepes nagyságú edénybe tesszük a pudingport, cukrot, fahéjat, citromlét és a zselatint, ezeket kb. fele meggylével összekeverjük. A kimaradt meggylevet külön edényben forrásig hevítjük, majd ráöntjük az előbb leírtakra és összekeverjük. (A ráöntést apránként kell megoldani.)

Összekeverés utána a tűzön állandó keverés mellett felfőzzük, vigyázni kell, hogy csomós ne legyen (olyan állagúra főzzük fel, mint a pudingot szoktuk.) Ha ez megvan, belekeverjük a lecsorgatott meggyet és az egészet langyosra hűtjük, majd rögtön elosztjuk a már langyosra hűlt három piskótakorong felszínén. Ezután megvárjuk, hogy teljesen lehűljön, majd a felvert tejszínt szétosztjuk a meggyes krémen. Egymásra illesztjük a piskótákat és 1 órára hűtőbe tesszük.

A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd körbekenjük vele a tortát. Erre jön a kinyújtott fondant massza, amivel szépen beburkoljuk a tortát.

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti